Bil og motorsykkel trenger begge gode dekk

 dekk

Om sommeren er det tidspunktet når du ser alle motorsyklene ankomme. Siden de ikke blir kjørt hele året, er det sannsynligvis flere som er uvanlige, og som et resultat er det mange ulykker. For motorsykler er det viktig å sjekke hastigheten og sørge for at motorsykkeldekkene dine er i god stand. Hvis dekkene ikke gir nok grep i kurver, er ulykken ikke langt unna.

Viktigheten av å ha gode dekk gjelder også sommerdekkene til bilen din, samt muligheten til å forhindre vannplaning. Det er vanligvis et lite problem for motorsykler, da de vanligvis ikke kjøres i kraftig regn, men hvis de blir kjørt er det også viktig fordi det lett kan være et problem med balansen hvis vannplaning oppstår når du sykler på motorsykkel.

Det er en stor frihet å sykle på motorsykkel, men det krever at hastigheten styres slik at du enkelt kan opprettholde kontroll i kurver. Om våren kan det lett være igjen sand fra vinteren, noe som lett kan føre til ulykker selv om du har gode dekk med godt grep på asfalt.

Når du skal kjøpe nye bildekk eller motorsykkel- og scooterdekk, må du fremdeles gjøre noe for å finne informasjon for å finne ut hvilke dekk som passer best for kjøretøyet. Alle dekk som selges i EU har en dekkmerke fra EU som viser hvordan dekkene presterer basert på tester for drivstofforbruk, dekkstøyprøving og våtgrepstest. Dette gjør det enkelt å sammenligne forskjellige dekk uten å vite for mye om dem. Du kan kombinere dette med forskjellige dekkprøver som du finner i motorsykkelmagasiner eller motormagasiner. De har årlige tester av sesongens dekk for forskjellige kjøretøy basert på hvilke dekk som testes den sesongen, så det kan være sommer- eller vinterdekk.

For mer informasjon om motorsykler og bildekk, besøk: www.vianor.no