Sekä auto että moottoripyörä tarvitsevat hyvät renkaat

renkaat

 

Kesällä on aika, jolloin näet moottoripyörien saapuvan. Koska niillä ei ajeta ympäri vuoden, on todennäköisesti enemmän tottumattomia ajajia liikkeellä ja seurauksena on monia onnettomuuksia. Moottoripyörien kohdalla on tärkeää tarkistaa nopeus ja varmistaa, että moottoripyörän renkaat ovat hyvässä kunnossa. Jos renkaat eivät tarjoa tarpeeksi pitoa kaarteissa, onnettomuus ei ole kaukana.

Hyvien renkaiden tärkeys koskee myös autosi kesärenkaita ja kykyä estää vesiliirto. Se on yleensä pieni ongelma moottoripyörille, koska niitä ei yleensä ajeta rankkasateessa, mutta jos niitä ajaa, se on myös tärkeää, koska sinulla voi helposti olla vaikeuksia tasapainossa, jos vesiliirto tapahtuu moottoripyörällä ajaessasi.

On suuri vapaus ajaa moottoripyörää, mutta se edellyttää, että nopeutta säädetään, jotta hallinnan ylläpitäminen mutkissa on helppoa. Keväällä talviajalta voi helposti jäädä hiekkaa tielle mikä voi helposti johtaa onnettomuuksiin, vaikka sinulla olisi hyvät renkaat ja hyvä asfalttipito.

Kun aiot ostaa uusia henkilöauton renkaita tai moottoripyörien ja skootterien renkaita, sinun on silti etsittävä tietoja löytääksesi, mitkä renkaat sopivat parhaiten ajoneuvoosi. Kaikilla EU: ssa myytävillä renkailla on EU-rengasmerkintä, joka osoittaa renkaiden suorituskyvyn polttoaineenkulutus-, rengasmelu- ja märkäpidon testien perusteella. Tämän ansiosta renkaita on helppo vertailla tietämättä niistä liikaa. Voit yhdistää tämän erilaisiin rengastesteihin, joita löydät moottoripyörälehdistä tai autolehdistä. Niissä on vuoden aikana eri ajoneuvojen rengastestejä, joissa renkaat testataan eri vuodenaikoina, joten ne voi olla kesä- tai talvirenkaat.

Lisätietoja moottoripyöristä ja autonrenkaista löytyy osoitteesta: https://vianor.fi/