Verkstedet ditt skal gi det meste

EU kontroll

Ofte kan du få det meste til bilen din fra verkstedet ditt. Den inkluderer alle typer bilservice og anen service som bilen din trenger. De skal også kunne tilby alle typer biltilbehør du trenger direkte fra verkstedet. Fordelen med dette er at du ikke trenger å kjøpe disse fra et annet sted, og at de kan hjelpe deg med å montere dem. Enten det er vindusviskere, kjølevæsker, tennplugger eller til og med støtdempere, de kan hjelpe deg med det. I tillegg kan de hjelpe deg med å sjekke om noe er nødvendig, da de kan utføre en tilstandsrapport på kjøretøyet ditt. En tilstandsrapport vil kunne vurdere bilens tilstand. De sjekker bilens viktige komponenter og ser om det er noe som må byttes ut, repareres eller om noe væske må fylles på igjen. De ser også om du trenger bremseservice eller oljeskift.

Dette betyr at du etter en kondisjonstest vet hvilken tilstand kjøretøyet er i, og om det er noe som må fikses. Å finne problemer tidlig lar deg ofte finne dem når de er små og før de vokser til større og dyrere problemer. Det er derfor det er et klokt valg å ofte kontrollere kjøretøyets tilstand og utføre forebyggende vedlikehold som sparer kostnader på lang sikt. Du vil også utføre den vanlige biltjenesten ved anledninger spesifisert i servicehåndboken. Det kan være bra å gjøre før en bilinspeksjon, eller hvis du skal selge bilen, så kan den nye kjøperen se om bilen er ok, og for EU kontroll unngår du unødvendige nyinspeksjoner hvis noe ikke er i god stand.

Hvis du har problemer med bilen selv om du har tatt alle nødvendige forholdsregler, må du fortsatt være forberedt og ha riktig utstyr i bilen. Det er noe tilbehør du alltid bør ha, og det er advarseltrekanten, sikkerhetsvest og førstehjelp. Disse vil alltid være gode å ha hvis det oppstår et problem og alltid skal være i bilen, det er noen andre som kan komme godt med, en spade, isskrape og snøbørste, som er nyttige om vinteren. I dag er til og med en batteribank for mobiltelefonen nyttig, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å gå tom for batteri.

Skulle bilen krasje, bør du alltid prøve å få bilen vekk fra trafikken og parkere på siden av veien. Bruk en sikkerhetsvest, som er veldig viktig under mørke forhold, slik at andre sjåfører lett kan se deg. En lommelykt er nyttig, slik at du kan se hva du gjør i mørket. Plasser varseltrekanten bak bilen slik at andre sjåfører blir advart om problemet. Jo høyere hastighet du tillater på veien, jo lenger unna må du plassere trekanten.

En godt vedlikeholdt bil har mindre risiko for å krasje, men det kan alltid skje, så det er godt å være godt forberedt. Sjekk også at reservehjulet er i god stand og har nok lufttrykk, slik at det kan plasseres på bilen hvis du har fått punktering. Reservehjulet er bare dimensjonert for å kunne kjøre deg til et verksted og skal ikke sees på som et dekk å kjøre uhindret på. Kjør til verkstedet og be dem utføre dekkservice på det skadede dekket.

For mer informasjon om biltilbehør, besøk: https://vianor.no/