Din verkstad bör tillhandahålla det mesta

konditionstest

Du kan ofta få de mesta till din bil från din verkstad. Det inkluderar all typ av bilservice och annan service som din bil behöver. De bör också kunna erbjuda all typ av biltillbehör som du kan tänkas behöva direkt från din verkstad. Fördelen med detta är att du inte behöver köpa dessa från ett annat ställe och att de kan hjälpa dig att montera dem. Oavsett om det är vindrutetorkare, kylmedel, tändstift eller till och med stötdämpare kan de hjälpa dig med det. Dessutom kan de hjälpa dig att kontrollera om något behövs, eftersom de kan utföra ett konditionstest på ditt fordon. Ett konditionstest kommer att kunna bedöma bilens skick. De kontrollerar bilens viktiga komponenter och ser om det finns något som måste bytas ut, lagas eller om några vätskor måste fyllas på. De ser också om du behöver bromsservice eller ett oljebyte.

Detta innebär att efter ett konditionstest vet du viket skick dit fordon är i och om det är något som måste åtgärdas. Att hitta problem tidigt låter dig ofta hitta dem när de är små och innan de växer till större och dyrare problem. Det är därför det är ett klokt val att ofta kontrollera fordonets skick och utföra förebyggande underhåll som sparar kostnader på lång sikt. Du kommer dessutom att utföra den vanliga bilservice på de tillfällen som anges i servicehandboken. Det kan vara bra att göra innan en bilbesiktning eller om du ska sälja bilen, får då kan den nya köparen se om bilen är ok och för bilbesiktning så slipper du onödiga ombesiktningar om det är något som inte är i bra skick.

Om du har problem med bilen trots att du har vidtagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, måste du fortfarande vara beredd och ha rätt utrustning i ditt fordon. Det finns några tillbehör som du alltid bör ha och det är varningstriangeln, säkerhetsväst och första hjälpen. Dessa kommer alltid att vara bra att ha om det uppstår ett problem och bör alltid finnas i bilen, det finns några andra som kan komma till väl till pass, en spade, isskrapa och snöborste, som är användbara under vintern. Nu förtiden så även en batteribank för mobilen komma väl till pass, så att du inte behöver oroa dig om att få slut på batteri.

Om din bil skulle haverera, bör du alltid försöka få bilen bort bilen från trafiken och parkera vid sidan av vägen. Använd säkerhetsvästen, vilket är mycket viktigt i mörka förhållanden, så att andra förare lätt kan se dig. En ficklampa kommer väl till pass så att du kan se vad du gör i mörkret. Placera varningstriangeln bakom bilen så att andra förare blir varnade för problemet. Ju högre hastighet som är tillåten på vägen du är, desto längre bort måste du placera triangeln.

En välunderhållen bil har mindre risk att haverera, men det kan alltid hända, så det är bra att vara väl förbered. Kontrollera också att reservdäcket är i bra skick och har tillräckligt med lufttryck, så att det kan placeras på bilen om du har fått en punktering. Reservhjulet är bara dimensionerat att kunna köra dig till en verkstad och ska inte ses som ett däck att köra obehindrat vidare med. Kör till verkstaden och be dem utföra däckservice på det skadade däcket.

För mer information om biltillbehör, besök: https://vianor.se/