Ge god tid för din bil och stressa inte under vintersäsongen

sommardäck

Ett stramt schema och stress skapar inte en bra situation när du kör under vinterförhållanden. Det är naturligtvis inte optimalt för någon körning, men under vintern är förhållandena inte alltid så förlåtande. Under vintern kan det bråttom hamna i en olycka. Körning bör handla om att köra försiktigt och ta dig tid. Det är mycket viktigt att du håller tillräckligt avstånd till bilarna framför dig, eftersom bromssträckan förlängs under vintrarna om du kör på hala ytor som isiga och snöiga vägar. Tillåt alltid den tid det tar oavsett tung trafik eller oväntade händelser eller förseningar.

Du måste se till att ditt fordon är utrustat med en bra uppsättning sommardäck för sommarsäsongen och en bra uppsättning vinterdäck för vintersäsongen. Båda hjälper till att säkerställa att du får bästa möjliga prestanda för ditt fordon under året. Det är därför du växlar mellan dessa däck så att du bäst kan hantera specifikationerna för varje säsong. Under sommarsäsongen vill du se till att du har överlägset grepp på torra och våta vägar med utmärkt körrespons och under vintern måste du se till att du har bra grepp på is, snö och slask. Du måste sedan behärska konsten att byta däck innan vintern börjar, så att du inte sitter kvar med sommardäck när du redan har snö på vägarna.

Under vintersäsongen har du möjlighet att välja antingen dubbade eller dubbfria däck, om de är tillåtna i det land du bor. I vissa länder har du också möjlighet att använda all-vädersdäck, som är en hybrid av ett sommar- och vinterdäck och kan vara vintergodkänt och har 3 PMSF-symbolen på sidoväggen. Så länge de är vintergodkända kommer de att ge dig bra prestanda på vinterytor.

För mer information om däck av god kvalitet, besök: nokiantyres.se