Talvirenkaiden vaihto oikeaan aikaan on turvallisuuden kannalta erittäin tärkeää

kesärenkaat

On tärkeää, että sinulla on jo talvirenkaat autossa ennen talvea, lunta ja kylmiä kelejä. Varmista, että renkaat vaihdetaan hyvissä ajoin ennen talvea. Koska talvirenkaat ovat paremmat kuin kesärenkaat matalissa lämpötiloissa, sinun ei tarvitse odottaa lumen tuloa, riittää että seuraat lämpötilaa ja vaihdat ne, kun lämpötila alkaa lähestyä nollaa. Se on helpompaa kuin yrittää arvata, milloin ensilumi tulee.

Renkaiden vaihtoaika riippuu myös siitä, mitkä talvirenkaat sinulla on autossasi. Jos käytät nastarenkaita, sinun on varmistettava, että noudatat nastarenkaisiin sovellettavia päivämääräsääntöjä. Ne voidaan asentaa aikaisintaan tiettynä päivämääränä ja poistettava tiettyyn päivämäärään mennessä. Jos aiot lähteä ulkomaille nastarenkailla, on tärkeää tarkistaa, että nastarenkaat ovat sallittuja kaikissa maissa, joissa aiot ajaa tai vierailet.

Jos käytät sen sijaan nastattomia renkaita, sinulla on enemmän joustavuutta. Voit asentaa ne aikaisemmin kuin nastarenkaat, jos haluat, ja käyttää niitä pidempään, jos se tuntuu turvallisemmalta. Sinulla ei myöskään ole ongelmaa, jos menet ulkomaille riippumatta siitä, missä maissa vierailet. On kuitenkin tärkeää muistaa, että ne ovat talvirenkaat, vaikka niissä ei olisikaan nastoja, joten ne on optimoitu talvi-ilmastoon eikä niitä tule käyttää kesällä. Renkaan kulutuspinta on optimoitu lumelle, jäälle ja lumiselle alustalle eikä kuumalle ja kuivalle asfaltille. Jos käytät niitä kesällä, ne kuluvat nopeammin ja kulutat renkaan tärkeitä osia, joita tarvitaan hyvän piton aikaansaamiseksi lumella ja jäällä ajaessasi, joten muista palata kesärenkaisiin talven jälkeen kun kevät koittaa.

Lisätietoja renkaiden vaihdosta kesärenkaista talvirenkaisiin on osoitteessa https://vianor.fi/