Riktig skifte av dekk er veldig viktig for sikkerheten

dekkskift

Før vinteren kommer det mer snø og kaldt vær, det er viktig at du allerede har vinterdekk på bilen. Du bør sørge for å få skiftet dekk i god tid før vinteren. Ettersom vinterdekk er bedre enn sommerdekk ved lave temperaturer, slipper du å vente på at snøen kommer, det er nok at du følger temperaturen og endrer når temperaturen begynner å nærme seg null. Det er lettere enn å prøve å gjette når den første snøen kommer.

Tiden for dekkskift avhenger også av hvilke vinterdekk du har på bilen din. Hvis du bruker piggdekk, må du sørge for at du følger datoreglene som gjelder for piggdekk. Det er datoer som indikerer når du kan ha dem installert tidligst, og datoer når du må ha fjernet dem. Hvis du planlegger å reise utenlands med piggdekk, er det viktig at du sjekker at piggdekk er tillatt i alle land du vil kjøre gjennom eller besøke.

Hvis du bruker piggfrie dekk i stedet, har du mer fleksibilitet. Du kan montere dem tidligere enn piggdekk hvis du vil og bruke dem lenger hvis du føler deg tryggere på den måten. Du har heller ikke noe problem hvis du drar til utlandet med dem, uansett hvilke land du besøker. Det er imidlertid viktig å huske at de er vinterdekk selv om de ikke har pigger, så de er optimalisert for vinterklimaet og bør ikke brukes om sommeren. Dekkets slitebane er optimalisert for snø, is og slaps og ikke varme tørre asfaltveier. Hvis du bruker dem om sommeren, slites de raskere, og du slites ut viktige deler av dekket som er nødvendige for å kunne gi godt grep når du kjører på snø og is, så pass på at du bytter tilbake til sommertid når vinteren har gått og våren har startet for ekte.

For mer informasjon om dekkskift fra sommer- til vinterdekk, besøk: https://vianor.no/