Nejlepší způsob výběru zimních pneumatik

letní pneumatikyPři hledání nových zimních pneumatik pro vaše vozidlo by vás mohlo zajímat, které jsou pro vaše vozidlo nejlepší. Záleží na tom, jaký typ vozidla máte. Existují různé pneumatiky pro běžné osobní automobily a SUV a větší vozidla, jako jsou dodávky nebo lehké nákladní automobily. Existuje také více pneumatik odolných proti opotřebení pro elektromobily a hybridy, protože jejich opotřebení bývá vyšší kvůli vyšší hmotnosti a vyššímu točivému momentu.

Je důležité, abyste vybrali nejlepší zimní pneumatiku pro vozidlo, které máte. Musíte jej také sladit s povětrnostními podmínkami, ve kterých obvykle jedete. S celou řadou různých zimních pneumatik různých značek může být výběr docela náročný. EU zavedla povinný štítek pneumatik, aby se zjednodušil výběr pneumatik. Nezaměřuje se však na zimní pneumatiky a je více zaměřen na letní pneumatiky, takže i když jej můžete stále používat pro indikaci, nepomůže vám to porovnat, co je nejlepší pro podmínky, kterým budete čelit. Také ne, pokud jsou pneumatiky pro vaše vozidlo dobré. Zde je pro vás lepší provádět průzkum online.

Když začnete hledat pneumatiky online, je důležité vědět, že existují tři různé skupiny produktů z pneumatik, které lze použít pro zimní podmínky. Máte dvě vyhrazené zimní pneumatiky, které budou použity společně s letními pneumatikami, až skončí zimní sezóna. Jeden z nich je s hroty a druhý je bez hrotů. Pneumatiky s hroty mají kovové výstupky vyčnívající z dezénu, aby vám poskytly dobrou přilnavost při jízdě, zejména na ledu. Pak máte pneumatiky s hroty, které používají jedinečný dezén k vytvoření přilnavosti na ledu a sněhu a často také přidávají kryokrystaly, které dávají povrchu dezénu brusný povrch pro zvýšení tření. Pak máte pneumatiku do každého počasí, kterou lze schválit pro zimní podmínky. Tyto pneumatiky můžete používat po celý rok a jsou skvělou volbou, pokud žijete v oblasti bez jasné zimy a jasného letního období, kde bude perfektní kompromisní pneumatika.

Když se rozhodnete, která volba pneumatik je nejlepší, budete muset začít hledat, jaké možnosti pneumatik jsou pro vaše vozidlo k dispozici. Na internetu je k dispozici mnoho informací, takže jakmile zúžíte, která možnost zimních pneumatik vám nejlépe vyhovuje, můžete začít hledat tuto kombinaci. Pokud se podíváte na pneumatiky bez hrotů pro SUV, výsledky hledání se vám drasticky zúží. Nejlepším dalším krokem je začít číst nezávislé testy pneumatik a recenze pneumatik, abyste dobře porozuměli tomu, jak si vedou v testech, které odpovídají podmínkám ve vaší oblasti. Nakonec to můžete zkombinovat s ukazateli štítků pneumatik EU, jako je valivý odpor, a snížit tak spotřebu paliva.

Další informace o různých zimních pneumatikách naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/