Kdy a kde koupit nové letní pneumatiky?

 pneumatiky

Kvalitní letní pneumatiky jsou stejně důležité jako zimní pneumatiky určené pro zimní období. Musíte se ujistit, že máte pneumatiky, které jsou navrženy tak, aby odolávaly letnímu teplu a zároveň poskytovaly dostatečnou ochranu před aquaplaningem v důsledku silných letních dešťů a bouřek

Kdy koupit

Načasování, kdy je nejlepší koupit novou sadu pneumatik, bude záviset na vaší potřebě. Jakmile dosáhnete hloubky dezénu 4 mm, měli byste si pořídit novou sadu, protože tím ztratíte mnoho klíčových vlastností pneumatiky, jako je přilnavost, přilnavost za mokra, brzdná dráha atd.

Pokud se to shoduje s výměnou sezónních pneumatik každé dva roky, můžete to udělat, když si vezmete zimní pneumatiky a namontujete letní pneumatiky, nebo pak, když si vezmete letní pneumatiky. Pokud to uděláte, když si budete sbírat letní pneumatiky, možná budete mít o něco lepší cenu, protože hlavní požadavek by tedy měl být na zimní pneumatiky, protože všichni přecházejí na zimní pneumatiky a někteří z nich budou chtít získat novou sadu. Poté ukládáte zimu novou sadu letních pneumatik, které potřebujete, abyste je skladovali správně a ve správných podmínkách. Nejlepší je nechat pneuservis ní stanici, aby vaše pneumatiky skladovala tak, jak ví, jak je optimálně uložit. Jsou také schopni je bezpečně uložit a pak máte tu výhodu, že nemusíte táhnout pneumatiky tam a zpět, když je potřebujete vyměnit.

Pokud si koupíte nové pneumatiky těsně předtím, než je namontujete na letní sezónu, budete se muset rozhodnout, jaké letní pneumatiky chcete. Možná máte několik nově uvedených pneumatik, které nebyly k dispozici, pokud byste si je koupili na jaře. Může se však stát, že vaše pneuservis nemá pneumatiky, které chcete, a možná budete muset nějaký čas věnovat hledání pneumatik, které jste se rozhodli koupit.

Kde koupit

Nejlepším místem k nákupu nových pneumatik je buď vaše pneuservis ní stanice, pokud jsou dobře zásobené a mají širokou škálu prémiových pneumatik. Může to být také ve velké prodejně pneumatik nebo na internetu. Minimálně by se měl používat internet ke shromažďování informací o tom, která pneumatika je pro vaše vozidlo nejlepší. Vždy byste se měli snažit zajistit, aby místo, kde vám pneumatiky prodávají, bylo také schopné namontovat je na vaše stávající ráfky, protože to sami nedokážete.

Odborníci, kteří montují vaše pneumatiky při každé výměně pneumatik, přidávají značnou bezpečnost, protože jsou schopni posoudit kvalitu pneumatik, ujistěte se, že jsou pneumatiky správně vyváženy a že jsou namontovány se správným krouticím momentem na maticích kol tak, aby nespadni. Přednostně by měly být dotaženy po jízdě týden nebo dva.

Další informace o letních pneumatikách najdete na adrese: https://www.nokiantyres.cz/