Hvordan vite når dekkene er slitte

vinterdekkDet er viktig å vite når dekkene er slitte, fordi nøkkelegenskapene reduseres kraftig når du går under 4 mm mønsterdybde. Det er derfor det er viktig å sjekke dekkene dine ofte. Mønsterdybden skal være 4 mm og måles regelmessig for å sikre at du ikke går under det nivået. Når du når det, bør du kjøpe et nytt sett med dekk.

For å sikre at alle dekk har en mønsterdybde på opptil 4 mm samtidig, roter du dekkene slik at du bytter ut venstre forhjul med venstre bakdekk. Dette vil føre til en jevnere slitasje og jevne ut eventuelle forskjeller i slitasje. Dette kan ofte gjøres mens du bytter mellom sommer- og vinterdekk. Behovet er større hvis du har en elbil eller hybrid, så det kan hende det ikke er nok å rotere når du skifter sesong. Kjøp alltid et komplett sett med fire dekk når du kjøper nye dekk for at bilen skal fungere optimalt.

Dybden på slitebanen kontrolleres med en mønsterdybdemåler som du kan kjøpe i velutstyrte butikker som selger biltilbehør. Du kan også bruke en mynt som presses inn i slitebanen, og du kan deretter måle på mynten hvor dypt den gikk i slitebanen.

Når du går under dybden på 4 mm vil bremselengden øke, noe som gjør ulykker mer sannsynlige og risikoen for vannplaning øker. Så sørg for å kjøpe nye dekk i tide, slik at du alltid har trygge dekk som gir godt grep og sikkerhet. Dette er enda viktigere når det gjelder vinterdekk, selv om det også er viktig å sjekke sommerdekk for å sikre at dekkene takler godt under våte forhold.

Dekktrykk har stor innvirkning på dekkslitasje, så sørg alltid for at du har riktig dekktrykk og sjekk det regelmessig. Dekktrykket påvirkes av temperaturer, så sjekk dette hvis du har store temperaturforskjeller.

For mer informasjon om hvordan du vet når dekkene er slitte, og hvor du kan kjøpe et nytt sett med dekk, besøk: https://vianor.no/

View more presentations on SharePresentation