Välj de bästa vinterdäcken för bäst körkomfort och säkerhet

sommardäck

Jag tror att de flesta människor som verkligen förstår däckens betydelse och betydelse och skillnaden mellan att ha dåliga och bra däck alltid väljer de bästa däcken som pengar kan köpa. De ser det som en bra investering. Billiga däck är nästan alltid en dyr läxa eftersom de inte kommer att hålla så länge och behöver bytas ut ofta, de har högre rullmotstånd, vilket påverkar bränsleförbrukningen på ett negativt sätt och deras säkerhetsrekord är sämre. Så du har flera faktorer som gör att de billigare däcken blir dyrare på lång sikt.

En olycka kostar nästan alltid mer än en prisskillnad som behövs för att köpa premiumdäck jämfört med att välja några billiga däck. Olyckor påverkar också försäkringspremierna, så att du i slutändan betalar mer för din försäkring och ditt andrahandsvärde kan också påverkas negativt av en olycka. Så du kan i slutändan betala väldigt mycket för ett dåligt däckval. Högre ersättningskostnader, högre bränslekostnader och sedan potentiellt ökade försäkringspremier. Så kör säkert med premium-vinterdäck och sommardäck.

Att köpa bästa möjliga däck kommer inte att få dig tillbaka mycket mer än en billig uppsättning däck och med det får du bästa prestanda, den senaste tekniken och det bästa säkerhetsrekordet för att säkerställa att du kan köra säkert. Under vintern är detta alltid tröstande att veta att du har bästa möjliga vinterdäck på ditt fordon tills du byter tillbaka till dina sommardäck. När du har de bästa vinterdäcken kommer det inte vara någon utmaning att köra på snöiga eller isiga vägar.

Däck som är godkända för vinterbruk har genomgått hårda testkrav för att säkerställa att de ger hög säkerhet på vintervägar. Bra däck måste också kunna skjuta bort snö och slask från området mellan däcket och vägen för att säkerställa att du inte tappar kontrollen. Detta är på samma sätt som kan hända med våta vägar när du kan uppleva vattenplaning. Bra däck är utformade för att förhindra detta, så länge mönsterdjupet är tillräckligt. När däckens mönsterdjup går under 4 mm börjar du tappa viktiga egenskaper. Det är därför det är viktigt att byta däck när du når detta tröskelvärde. Däckbyte ska göras med alla fyra däcken samtidigt och du ska också göra däckbyte mellan sommar och vinterdäck.

Körkomforten kan också påverkas av bilens stötdämpare, så se till att dessa är i bra skick och att hjulinställningen är korrekt. Försök få dina hjul balanserade om du känner skakningar i ratten när du kör eller om du känner att bilen vill dra snett när du kör. Om du kan få en verkstad att göra ett konditionstest för att kontrollera bilens viktigaste komponenter, så att du vet att bilen är i bra skick. De kan kontrollera om du är i behov av däckservice, oljebyte eller bromsservice för att kunna köra säkert. Att upptäcka problem i god tid innan små problem växer och blir kostsamma problem. Att kontrollera om bilens batteri behöver batteriservice eller laddning kan spara en massa bekymmer under vintern, då det kan vara svårt att starta bilen när det är minusgrader.

För mer information om premium-vinterdäck, besök: https://vianor.se/