Välja sommar- och vinterdäck för elbilar eller hybrider

sommardäcken

När du väljer däck för hybrid- och elbilar bör du ta hänsyn till skillnaderna mellan hybridbilar och elbilar jämfört med förbränningsmotorbilar. Huvudskillnaden mellan hybrid- och förbränningsmotorbilar är att hybridbilar drivs av en kombination av en bensindriven motor och en elmotor. Detta mycket tekniskt avancerade system använder datorstyrda kontroller för att möjliggöra för hybridfordon att ständigt växla mellan bensin- och elmotorn, tillsammans med att hålla batteriladdningen tillsammans med många andra komplexa uppgifter. Batterierna är det som gör hybridbilarna tyngre än vanliga bilar med förbränningsmotorer och det är något att ta hänsyn till när man köper däck till dem.

Du måste också ta hänsyn till skillnaden mellan sommar- och vinterdäcken, där sommardäcken är optimerade för varma förhållanden och torra eller våta vägar, medan vinterdäck är utformade för låga temperaturer och hala ytor som snö, is och slask. Så gummiblandningen måste se till att däcken förblir mjuka och flexibla även vid låga temperaturer och slitbanans design måste säkerställa att du har bra grepp på vinterytorna och att spåren klarar snö och slaps. Eftersom däcken är optimerade för vinterförhållanden måste de paras ihop med en uppsättning sommardäck så snart vintersäsongen har upphört.

Om du tittar på vinterdäck för el- eller hybridbilar är det viktigt att leta efter däck som har bra grepp och grepp för att möjliggöra korrekt bromsning samtidigt som de är bränsleeffektiva, trots allt letar de flesta som köper hybrid efter en miljövänlig körupplevelse. Du måste kontrollera om däcken rekommenderas för användning på elfordon. När det gäller sommardäck är ett utmärkt val särskilt för hybrid- och elbilar. Detta beror på att de är gjorda med lågt rullmotstånd vilket ger en minskning av mängden energi som behövs för varje resa, vilket gör att hybrid- eller elbilen kan gå längre. Detta gör att elektriska fordon kan resa längre på varje laddning, så att du inte får slut på el under vägen och hybrider använder mindre bränsle.

Om du letar efter all-vädersdäck, se till att de rekommenderas för hybrid- och elbilar med nya innovationer som garanterar prestanda i snöstormar, kraftigt regn eller het asfalt samtidigt som de är ett miljövänligt däck som hjälper till att vara bränslesäkra. Alla dessa funktioner gör dessa premium-sommardäck lämpliga för att hantera nästan alla körunderlag och ger ultimat skydd mot vattenplaning.

Nokian Tyres däcktillverkningsföretag tillverkar däck för att minimera rullmotståndet eftersom fyra till elva procent av bilens bränsle förbrukas och ger energi för att driva däcken längs vägen, även rullmotstånd. Oavsett vilka däck du väljer för din hybridbil bör du veta att Nokian Tyres däckföretag har minskat rullmotståndet i hela deras däckutbud.

Mer information om att välja däck till elbilar och hybrider finns på https://www.nokiantyres.se/