Kuinka valita ja ostaa parhaat talvirenkaat

talvirenkaiden

Kun tarvitset uudet auton renkaat ajoneuvoosi talvikaudelle, tarvitset todennäköisesti talvirenkaat tai talvikäyttöön hyväksytyt renkaat. Sinun on tehtävä tutkimus, jotta löydät parhaat renkaat ajoneuvollesi ja ajo-olosuhteisiisi. Parhaat renkaat joillekin ajoneuvoille ja kuljettajille eivät välttämättä ole parhaita muille kuljettajille. Roolissa on myös se, miten ajamme ja mihin käytämme ajoneuvoamme. Suurin osa kuljettajista on kuitenkin melko samanlaisia, koska he käyttävät autoja tavalliseen ajamiseen edestakaisin töihin ja joissakin satunnaisissa perheajoissa. Jos teet pitkän loman autollasi, sillä voi olla vaikutusta talvirenkaiden valintaan, koska jotkut määräykset saattavat vaikuttaa sinuun, jos sinulla on nastarenkaat.

Jos ostat talvirenkaita, sinun tulee kerätä tietoja siitä, minkä tyyppiset renkaat sinun pitäisi hankkia. Suurin haaste on valita sinulle sopivin rengastyyppi. Euroopan pohjoisissa osissa on usein enemmän tarvetta talvirenkaalle, jonka pariksi hommataan kesärenkaat koko vuoden kattavuuden saavuttamiseksi. Kun taas eteläiset osat pärjäävät ilman talvirenkaita tai sitten voivat käyttää jokakelin renkaita, jotka ovat talvihyväksyttyjä ja toimivat hyvin ympäri vuoden.

Jos sinulla on vuoden aikana tarpeeksi talvisäätä, joka oikeuttaa talvirenkaan käytön, on aina paras vaihtoehto vaihtaa niihin. Jos sinulla on vain satunnainen talvisää, jokakelin rengas tarjoaa sinulle parhaan suojan ja yleisen turvallisuuden odottamattomille säämuutoksille. Jos päätät valita tietyn talvirenkaan, sinulla on vaihtoehtoina nastarengas ja kitkarengas. Nastarenkaat ovat parhaita jäällä, joten jos asut rannikkoalueilla, joilla on paljon jäisiä teitä, tämä on paras valinta. Kitkarenkaat tarjoavat kuitenkin sinulle enemmän joustavuutta, koska niille ei ole asetettu aikarajoituksia tai maantieteellisiä rajoituksia. Joissakin maissa sinulla ei ole vaihtoehtoja, koska nastarenkaat ovat kiellettyjä. Sitten voit valita ainoastaan joko kitkarenkaat tai jokasään renkaat

Kun teet tutkimusta, on hyvä lukea riippumattomien autolehtien tekemiä rengastestejä. Täältä näet, mitkä tuotemerkit sijoittuvat yleensä hyvin näissä testeissä. Käytä näitä lähtökohtana jatkatutkimuksellesi siitä, mikä sopii autollesi ja ajo-olosuhteisiisi, jotta löydät parhaan renkaan. EU-rengasmerkintä ei anna niin paljon hyödyllistä tietoa talvirenkaista, koska testit suoritetaan renkaiden normaalin käyttölämpötilan ja tieolosuhteiden ulkopuolella.

Turvallisen ajon takaamiseksi autossasi on oltava yksi tai toinen talvihyväksytty rengas ennen ajamista. Sinun on myös varmistettava, että kulutuspinnan syvyys ylittää laillisen vähimmäisrajan ja että rengaspaine on oikealla tasolla.

Lisätietoja parhaiden talvirenkaiden löytämisestä on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi