Vinterdekkalternativer for din elektriske SUV eller hybrid

vinterdekk

SUVer og andre store biler krever som alle personbiler vintergodkjente dekk å kjøre om vinteren. Som alternativ har du SUV allværsdekk og SUV vinterdekk. De gir begge utmerket sikkerhet når du kjører om vinteren, sikkerhet og grep som du ikke kan forvente når du bruker SUV sommerdekk.

Avgjørelsen mellom allværs- og vinterdekk vil avhenge av om du ser det verdt å bytte dekk før vintersesongen, og også om du vil ha best ytelse i løpet av hver sesong. Du vil alltid ha best ytelse og sikkerhet ved å bytte dekk mellom sommer- og vinterdekk, men det er ikke alltid det mest praktiske, spesielt i områder som bare har sporadiske vinterperioder som egentlig ikke garanterer full vinterbruk dekk.

Hvis du bestemmer deg for å gå etter vinterdekk, har du både piggdekk og piggfrie dekk. Piggdekkene har best grep og trekkraft fra alle vinterdekk, spesielt på is. SUV-ikke-piggdekk gir større fleksibilitet ettersom de kan brukes i flere land i Europa, og de er ikke begrenset av datoer når de kan brukes.

Hvis du velger SUV-piggdekk, er Nokian Hakkapeliitta 9 SUV det beste alternativet, da disse er topp moderne dekk for noen av de tøffeste vinterforholdene, med utmerket vintergrep, kontroll og stabilitet under vinterforhold. De anbefales også for elektriske SUVer og hybrider.

Allværsdekk for elektriske eller hybrid-SUVer er en fin måte å kunne beholde ett sett dekk hele året, samtidig som du sørger for utmerket håndtering og ytelse selv om vinteren. De sørger også for at du alltid er klar til å bruke SUV-en uavhengig av vær, og du vil ikke bli overrasket over plutselige værforandringer, og du kan kjøre i hvilket som helst land, mens du fortsatt overholder lokale forskrifter knyttet til bruk av vintervær.

For mer informasjon om vinterdekkalternativer for elektriske SUVer eller hybrid, besøk: www.nokiantyres.no