On hyvä huoltaa auto ennen talvea

akkuhuolto

Talvi on ankara meille kaikille ja niin myös autollemme. Joitain huoltoja on hyvä tehdä autollesi ennen talvikauden alkua. Auton pitää käynnistyä kylmänä, auton nesteet eivät saa jäätyä ja renkaiden on oltava talvihyväksyttyjä. Tämä tarkoittaa, että kannattaa tehdä akkuhuolto ja myös rengashuolto. Suurin osa ihmisistä osaa täyttää pesunesteen ja tarkistaa, että kaikki valot toimivat, ja tarvittaessa vaihtaa tuulilasinpyyhkimet, koska talvella ajaminen voi olla melko likaista ja käytät paljon enemmän pesunestettä. Tarvitset myös hyvät tuulilasinpyyhkimet, että sinulla on hyvä ja selkeä näkyvyys.

Jos sinulla on autohuolto tulossa pian, saattaa olla hyvä tehdä se jo aikaisin ennen talven alkua. Jos seuraava huolto on kaukana, saattaa olla syytä tehdä auton kuntotarkastus autolle. Siinä käydään läpi auton tärkeimmät osat ja katsotaan, onko jotain vaihdettava tai huollettava. Saat nopeasti tietää autosi kunnon, jotta voit korjata ongelmat nopeasti. Se on helpompi hoitaa heti kuin joutua korjaamaan ongelmia keskellä talvea. Useimmin havaittuja ongelmia ovat kuluneet iskunvaimentimet ja öljynvaihdon tarve sekä renkaiden ongelmat.

Renkaiden osalta voit tarkistaa itse, etteivät renkaat ole kuluneet. On tärkeää, että niillä on riittävä urasyvyys, että niillä on hyvä pito lumessa ja että ne voivat myös torjua loskaliirtoa. On suositeltavaa ostaa uudet renkaat, kun urasyvyys laskee alle 4 mm. Ilmanpaine on myös helppo hoitaa itse ja täyttää auton käyttöohjeessa suositellun paineen mukaisesti. Ilmanpaine on tarkistettava vähintään kerran kuukaudessa kaikilla renkailla ja kulutuspinnan syvyys on tarkistettava kahden kuukauden välein. Tarkista pesunesteen määrä aina tankkauksen yhteydessä.

Lisätietoja ajan tasalla olevasta autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/