De flesta olyckor inträffar under vintersäsongen

sommardäck

Vinterförhållandena ger några av de farligaste förhållandena att köra i och det är också en viktig bidragsgivare till olyckor i de områden som har det. De flesta olyckor inträffar när det plötsligt skiftar väder och människor blir otäcka och med däck som inte är lämpliga för vinterväder. Dessa olyckor kan vara allt från stötfångare till allvarligare olyckor. Den största utmaningen är att däcket inte är godkänt för vinterförhållanden har väldigt lite att ge när det gäller vintergrepp. Bromssträckan är också allvarligt förlängd, vilket är orsaken till de böjda böjningarna vid korsningar. Kombinationen av sommardäck som blir hårda vid låga temperaturer och som inte har en slitbanekonstruktion som klarar snö och is är de främsta orsakerna till detta.

Det bör vara allas ansvar att se till att de har däck som kan ge tillräckligt grepp innan de kör. Det är farligt för föraren och för alla runt föraren om de kör under vinterförhållanden utan vintergodkända däck. Det är därför det är viktigt att vara förberedd inför den kommande vintersäsongen och se till att däcken byts innan vintervädret kommer. Om du bor i ett område som inte har något vinterväder, har du det bra och kan fortsätta att köra säkert med dina sommardäck, men om du räknar med att få lite vinterväder måste du sätta några vintergodkända däck på dina fordon. Det är om du planerar att köra.

Däckalternativen som är godkända för vinterbruk är vinterdäck och några av alla väderdäck. Vinterdäck måste kopplas ihop med ytterligare sommardäck för den varma säsongen. Du har möjlighet att ha en uppsättning som kan användas under hela året eller sedan växla mellan vinterdäck och sommardäck. Det senare ger dig bättre prestanda under hela året, men det kräver att du byter däck i tid innan det börjar snöa. Du har bättre vinteregenskaper och bättre sommaregenskaper eftersom varje däck kan optimeras bättre för det specifika väder som dominerar under dessa perioder.

All-weather-däck ger dig mycket bra flexibilitet och är ett mycket bra alternativ för områden som inte alltid kräver vinterdäck. Det är ett mycket bra alternativ för dem som för närvarande inte använder vinterdäck, eftersom dessa kan användas året runt, så du kommer fortfarande att ha en uppsättning däck, men du kan köra säkert hela året. Det här är utmärkt om du verkligen behöver din bil för daglig användning, eftersom inget väder kan göra att du lämnar bilen. Om du skulle uppleva lite vinterväder och inte vill ha två set rekommenderar jag att du köper all-vädersdäck. Du måste dock rotera däcken minst en gång per år för att säkerställa att du har ett jämnt däckslitage mellan de främre och bakre däcken, detta bör göras när du har en skillnad på 2-3 mm.

För mer information om vinterdäck, besök: nokiantyres.se