Dubbfria däck erbjuder det bästa kombinationen av säkerhet och körkomfort

dubbdäck

När vintern närmar sig och du måste byta till vinterdäck för att säkerställa säker körning. Under vintern har du några däckalternativ. Om du bor i ett område där det inte finns snö kan du naturligtvis fortsätta att köra med sommardäck. Men de flesta delar har vissa vinterförhållanden under vintersäsongen, som allt från några månader på rätt vinter till i vissa fall bara korta snöfall som uppstår och smälter bort några dagar senare.

Om du har ordentliga vintrar är det bästa alltid att byta till vinterdäck, där du har dubbdäck och dubbfria däck. Dubbade däck är förbjudna i Tyskland och Polen. De har också vissa begränsningar relaterade till deras användningstid. Om du bor i ett av dessa länder eller planerar att besöka eller köra igenom dem under vintersäsongen måste du ha dubbfria däck. De dubbfria däcken kan användas i alla länder och ger nästan lika bra grepp på hårt packad snö och is, och de är lika bra på snö. Det finns inga datumrestriktioner för de dubbfria däcken, så de kan monteras tidigare för att säkerställa att du har dem på din bil innan snön kommer.

Du kan också använda vintergodkända allvädersdäck, som kan användas året runt och kan vara bra i områden som har lite mer oregelbundna vintrar, men du vill ändå se till att du kan använda din bil säkert när som helst på året oavsett väder. Det ger både bekvämlighet och säkerhet till dessa områden. Eftersom det är farligt att köra med sommardäck under vinterförhållanden, kommer detta att se till att du kan undvika att göra det. Du måste dock rotera däcken under året för att förlänga deras livstid.

För mer information om dubbfria däck, besök: www.nokiantyres.se