Renkaiden valinta maastoautollesi

225/65R17 kesärenkaat

On tärkeää ymmärtää, että maastoautot on varustettava oikeilla mitoilla olevilla maastoauton renkailla. Maastoauton renkaat ovat yleensä leveämpiä ja korkeampia suurempien vanteiden kanssa. Pienemmässä maastoautossa voi olla 225/65R17 kesärenkaat ja 225/65R17 talvirenkaat, ellet valitse 225/65R17 jokakelin renkaita. Riippumatta siitä, mitä valitset, varmista, että ostat korkealaatuisia renkaita varmistaaksesi, että sinulla on hyvät ja kestävät renkaat, jotka voivat tarjota sinulle asianmukaisen ajoturvallisuuden.

Korkealaatuisilla renkailla on myös alhaisempi vierintävastus, mikä tarkoittaa alhaisempaa renkaan kulumista ja pienempää polttoaineen kulutusta. Tämä voi säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä ajaessasi. Jos maastoautosi on sähkö- tai hybridi, sinun on varmistettava, että renkaat on ilmoitettu käytettäväksi näissä raskaammissa ja korkeammalla vääntömomenteilla varustetuissa ajoneuvoissa, joissa kuluminen on suurempaa. On tärkeää, että kierrät renkaita riittävän usein tasoittaaksesi etu- ja takarenkaiden kulumiserot. Tämä johtaa pidempään renkaan käyttöikään ja pyrkii siihen, että voit vaihtaa kaikki neljä rengasta samanaikaisesti.

Talviolosuhteissa valitse maastoauton talvirengas, joka nasta- tai kitkarengas tai talvihyväksytty jokakelin rengas. Ne kaikki toimivat hyvin kaikissa talviolosuhteissa. Jäällä tai kovaksipakkaantuneella lumella nastarenkaat ovat kuitenkin paras valinta saadaksesi parhaan mahdollisen pidon. Nastarenkaat eivät välttämättä ole sallittuja kaikissa maissa, mikä voi aiheuttaa ongelmia maiden rajojen yli matkustettaessa.

Varmista, että vaihdat talvirenkaisiin hyvissä ajoin ennen talven saapumista, ellei sinulla ei ole jokakelin renkaita. Tarkista myös rengaspaineet varmistaaksesi oikeat rengaspaineet, koska alhainen rengaspaine voi myös johtaa suurempaan renkaan kulumiseen ja polttoainekustannuksiin.

Lisätietoja jokakelin renkaista, käy osoitteessa www.nokianrenkaat.fi