Förbättra din bil sommarprestanda

Det finns några sätt att förbättra bilens prestanda under sommaren. Några av dessa inkluderar vad du kan göra genom att se till att du har de bästa möjliga däcken på ditt fordon. Se till att du har högkvalitativa sommardäck av hög kvalitet. Däck av hög kvalitet kommer att ha lägre rullmotstånd och högre däckslitage, vilket kommer att leda till betydande besparingar medan du kör mot billigare däck.

Se till att däcken har tillräckligt slitdjup. Spåren ska ha ett djup på minst 4 mm för att säkerställa att däcken kan ge dig de nödvändiga egenskaperna från däcken när det gäller grepp, bromsavstånd och säkerhet. Risken för vattenplanering ökar också med lågt slitdjup. Däcktrycket bör också kontrolleras under sommaren, eftersom trycket kommer att variera när temperaturen varierar. Fel däcktryck kommer att leda till sämre prestanda för din bil, eftersom däcken inte har det bästa kontaktområdet.

Lågt däcktryck leder till högre rullmotstånd, så att du får högre däckslitage och högre bränsleförbrukning. Detta kan snabbt bli ganska dyrt. Eftersom det är väldigt lätt att kontrollera däcktrycket och du har möjlighet att kontrollera det varje gång du är på bensinstationen för att driva din bil. Se till att du har rätt däck enligt dina körförhållanden; det finns speciella däck för terränganvändning, för hög hastighet för mycket snabba bilar och för bilar som behöver transportera tunga laster. Genom att matcha däcken med dina behov och körförhållandena ökar bilens prestanda. Använd för hög hastighet 225/50R17 sommardäck som är bra för snabba och kraftfulla bilar.

Alla dessa faktorer kommer att öka den totala prestandan, så försumma inte någon av dem.